Tuggar tillbaka skridskor efter kroniskt immunsvarssyndrom
Hockey

Tuggar tillbaka skridskor efter kroniskt immunsvarssyndrom

CHICAGO (AP) – Chicago Blackhawks kapten Jonathan Toews avslöjade onsdagen att han saknade den senaste säsongen när han hanterade det han beskrev som kroniskt immunsvarssyndrom.

Toews avslöjade sin diagnos för första gången i en video släpptes på sociala medier. Videon visade honom åka skridskor på lagets träningsanläggning, men det var inte klart när han var på isen.

“Jag tror bara att det finns många saker som bara staplade upp där min kropp bara föll ihop”, sa Toews. ”Jag kunde inte helt återhämta mig och mitt immunsystem reagerade på allt. någon form av stress – allt som jag skulle göra under hela dagen fanns alltid ett sådant stresssvar, så det tog lite tid. ”

Toews i slutet av december sa att han kände symtom som fick honom att känna sig “tömd och slö.” Teamet sa att Toews avstod på obestämd tid av en oupptäckt sjukdom.

Toews, 33, har spelat för Chicago sedan 2007. Han utsågs till kapten ett år senare och vann Stanley Cup med laget tre gånger: 2010, 2013 och 2015. Han vann Conn Smythe Trophy för slutspelet MVP 2010.

“Jag lärde mig mycket om bara den stress jag lade på min kropp genom åren och uppskattar allt stöd,” sade Toews. ”Många människor var oroliga, och jag kände mig definitivt dålig till en viss grad att människor var så oroliga över att de tyckte att det var riktigt allvarligt. Men i baksidan av mitt sinne visste jag att jag skulle komma igenom det. Det var bara en tidsfråga. ”

Toews, en Winnipeg-infödd, har spelat i 943 ordinarie säsong och 137 slutspel för Blackhawks sedan han gjorde sin NHL-debut. Han är under kontrakt för ytterligare två säsonger och kan nå milstolpen för 1000-spel nästa säsong om han är tillbaka på den aktiva listan och spelar.

“Jag är glad att komma tillbaka i United Center och spela och bara gå ut och ha kul”, säger Toews. “Jag tror att mitt bästa kommer att gå igenom, och jag är glad att det kommer tillbaka.”

Toews kallades “Captain Serious” tidigt i sin karriär och har alltid ansetts för sin ledarskapsförmåga och tvåvägsspel. Han vann Selke Trophy som NHL: s bästa defensiva framåt för säsongen 2012-13. Han vann Mark Messier NHL Leadership Award 2015.

Toews vann också guld med Kanada vid OS 2010 och 2014.

___

Mer AP NHL: https://apnews.com/hub/NHL och https://twitter.com/AP_Sports

Läser in…

Läser in…Läser in…Läser in…Läser in…Läser in…

GÅ MED I KONVERSATIONEN

Konversationer är våra läsares åsikter och är föremål för Uppförandekod. Stjärnan stöder inte dessa åsikter.


Posted By : keluaran hk hari ini